De zin en onzin van stroomvoorzieningen.

20090109: Het onderstaande schreef ik in 2003, in de vaste overtuiging dat het waarheidsgetrouw was.
Vandaag de dag klinkt het me als een fabel in de oren en zo zie je maar dat niets menselijks mij vreemd
is. Testen hebben uitgewezen dat er geen extreme oplossingen gezocht moeten worden om je set van "goede stroom" te voorzien.  De genoemde extra stroomgroep blijft wel overeind.  Op die wijze blijft bij het inschakelen van sommige apparatuur tenminste het licht branden.  Voor het verdere: Veel leesplezier met het onderstaande stuk proza en doe ermee wat je ermee wilt doen.

Wie de moeite neemt een avondje op het net te zwalken, kan een hoop aan de weet komen over de wijze waarop een audiofiel zijn stroomvoorziening goed kan regelen.  Ik moet u bekennen, dat ik alle wijsheid van Marcel cadeau heb gekregen, waarvoor ik hem natuurlijk hartelijk dank.

Er van uit gaande, dat er al een aparte stroomgroep is aangelegd voor de audioset, in mijn geval een C-groep van plus 20 amp., blijft het natuurlijk behelpen met een plastic stroomblokje van 2,95 van de Praxis.  De blokken, die in de betere hifizaken aangeboden worden zijn beter, maar dat mag ook wel gezien de prijs.

Alternatieven?  Jazeker!

 

Mijn stroomblokken zijn bekabeld met hoogwaardig koper, zowel intern als extern voorzien van afgeschermde kabels. De blokken zijn resonantievrij d.m.v. bitume bekleding. Zij zijn niet doorgelust, maar aangesloten volgens de ster-modus. De stekker is van goede kwaliteit, zoals we dat gewend zijn van de firma Kopp. Verder zit er op de juiste plaats nog wat ferriet verwerkt, wat de algehele rust ten goede komt. Het blok is geplaatst op dempers, hetgeen het geheel ontkoppeld.


De reacties van de mensen, die de stroomblokken getest hebben zijn ronduit lovend. 
Wat een avondje surfen en een dagje knutselen al niet voor gevolgen kunnen hebben.

www.hififreak.nl