Oudere opstellingen:

Klik hier voor de meest recente opstelling.

Samenstelling set:
Rack van boven naar beneden:
Sony ES cd-speler
Audio Alchemy Digital Decoding Engine V3 met externe voeding
Bryston 11B voorversterker
Infinity crossover
Genesis power amp met servo control unit
Bryston 4B ST eindversterker
De luidsprekertjes zijn van het merk Genesis, type 350i.
De speakers op de stands: A.D.A.M. A.R.T. Compact minitor
De vloerstaande luidsprekers: A.D.A.M. A.R.T. PENCIL
Rack van boven naar beneden:
Sony ES cd-speler
Audio Alchemy Digital Decoding Engine V3 met externe voeding
Bryston 11B voorversterker
Infinity crossover
Twee keer Bryston 4B ST eindversterkers
IRS Beta luidsprekers van Infinity, Bryston 11B voorversterker, twee Bryston 4B ST eindversterkers.
De set met Infinity IRS 2A luidsprekers, Bryston 11B voorversterker en twee Bryston 4B ST eindversterkers en Denon cd-speler. De Denon is vervangen door een Sony cd-speler.
Set met Infinity IRS 2A luidsprekers, Bryston 0.4B voorversterker en twee Bryston 4B ST eindversterkers.


Andere set met Infinity IRS 2.5 luidsprekers, Bryston 0.4 voorversterker en Bryston 2B eindversterker

 


Andere set met Infinity IRS 4.5 luidsprekers, Bryston 0.4 voorversterker en twee Bryston 3B eindversterkers.

Wat een verzamelwoede al niet te weeg kan brengen!

 

Oude liefde roest niet

Nieuwe oogst.

Mark Lemmen over de vloer.....

Op een warme voorjaarsmiddag in het jaar 2002 krijg ik om 14.00 u. een telefoontje.  Met Mark.  Ik ben wat verlaat, maar ik vertrek nu in jouw richting.  De reis van Nijmegen, waar hij een vergadering had met de redactieleden van de Homestudio, naar mijn woonplaats weet hij in vijf kwartier af te leggen.  Bij binnenkomst loopt hij nieuwsgierig de woonkamer door, maar daar vindt hij niet wat hij zoekt.  O, je hebt een aparte luisterruimte en die opmerking nemen we plaats om mijn audiogeschiedenis door te nemen.  Koffie wil hij graag, maar hij slaat vriendelijk de koek af, want hij is aan het lijnen.  Omdat hij sinds kort gestopt is met roken, vliegen de kilo's eraan.  Inmiddels heb ik vernomen, dat hij weer rookt.  Daarna gaan we naar "mijn homestudio". Hij kijkt zijn ogen uit, als hij de IRS 4.5 ziet staan.  Helaas zijn die niet te beluisteren, want er zijn een paar Emims uitgefikt.  We luisteren wel een paar nummers op set 1: Bryston voor en eindversterker, t.w. Bryston 0.4 en 2B, inclusief electronisch crossover en met de Infinity IRS 2.5 als luidsprekers.  Hij is aangenaam verrast.  Daarna beluisteren we eveneens een ander setje, waarvan de basis gevormd wordt door een Marantz receiver en wel de 2245, een Sony cd-speler en als luidsprekers de Infinity WTLC, dat kleine zuiltje waar bovenop een Walshdriver geplaatst is.  Hij vindt het leuk, dat het allemaal nog perfect werkt.  Daarna bekijkt hij mijn cd-verzameling en gaat hij er eens echt voor zitten, want we gaan nu luisteren naar de set waar het om draait.  De set bestaat ook hier weer uit een Bryston 0.4 voorversterker, twee Bryston 3B eindversterkers, een cd-speler van Denon en bekabeling van VLS en Madrigal. We luisteren naar Leonard Cohen, Shirley Bassey met Yello, Frans Halsema, Tony Joe White, wat klassiek en heel veel meer.  Mark beschrijft de set als volgt: De klank is groot en samenhangend, het laag is stevig, het hoog is fraai, de plaatsing is behoorlijk en het overall beeld is dik in orde.  Punt van kritiek kan de cd-speler zijn.  We zien hem samen als de zwakste schakel.  Prettig luisteren is het echter wel.  Aan het eind van de middag slaat Mark het aanbod af om een hapje mee te eten, omdat hij alweer te laat is voor zijn volgende afspraak.

Het complete verslag is terug te vinden in de Homestudio van de maand augustus in het jaar 2002.

Inmiddels zijn we aangeland in het jaar 2003.  De 3B's zijn vervangen door twee 4B ST's.  De voorversterker is een 11B van Bryston geworden.  Er is een afgeschermd stroomblok toegevoegd, afgeschermde stroomkabels, de VLS luidsprekerkabels zijn vervangen door MIT, de interlink tussen voorversterker en cd-speler is een Audioquest geworden enz. 

Het beeld is opener, subtieler en veel rustiger geworden. Kortom, een stap in de goede richting.

Klik hier voor de meest recente opstelling.