Het leeven is goed in het Brabantsche land   Op bezoek bij Gerwin,
   
Gisteren rond het middaguur met tropische temperaturen en de zegeningen van airco in de auto afgereisd naar het paleis van Hottentot.  Via prachtige plekjes getoerd, parkeerde ik na een klein uurtje de auto pal voor de deur. 

Na kennisgemaakt te hebben met de betere helft van Hottentot, de baas zelf en de buurman genoot ik van een heerlijk koud watertje en gingen we nadien even naar de buurman om zijn set te beluisteren, die bestaat uit componenten van Rega en Totem speakers.  Een sound die wat aan de frsisse kant is, maar die met de juiste opname zeker het genieten van muziek niet in de weg zit.  Vervolgens weer terug naar de buren om kennis te maken met de grot en opstelling van Hottentot.  De Totems mochten muziek maken en deden dit duidelijk anders, in mijn optiek beter, dan bij de buren, maar smaken verschillen nu eenmaal. 

Na afscheid genomen te hebben van Hottentots baas van de binnendienst stapten we in de auto om langs s heeren wegen, vergezeld door muziek van de C-Pops, een klein half uurtje later oog in oog te staan met ons aller Bryston Power. Na een enthousiaste warme verwelkoming maakten we eveneens kennis met de teerbeminde van de heer des huizes en de kleine ondernemende telg. KT88 en  Olivetti  waren reeds gearriveerd en even later ging de bel en stond dekkersj in vol ornaat voor den deur, even later gevolgd door ons aller Rood. 

De troep was compleet en na het vocht weer op peil gebracht te hebben togen we naar binnen om de set van Gerwin te beluisteren.  Hij speelt in de breedte, hetgeen op dit moment de beste keus is.  De kleine telg kan op deze wijze geen zware Quadral in zijn nek krijgen, hetgeen in de lengterichting m.i. een koud kunstje is.  We gingen van start met naar ik meen George Michael, gevolgd door een stukje Sarah Brightman.  Beide stukken net een tikkie te luid ten gehore gebracht en opnames, die qua muziek je absoluut kunnen raken, maar halen m.i. kwalitatief nog niet de helft uit de set. 

Vervolgens nog wat andere muziek gepropt en de boel losgekoppeld.  De speakers werden vrij opgesteld in de lengterichting en we vervolgden het beluisteren van muziek.  De eerste opstelling werd gemaakt met bron en eindversterker van Gerwin, terwijl mijn Dayton Wright ingezet werd als voorversterker. 
   
   
De grootste dingen waartoe de Quadrals in staat zijn kwamen nu beter uit de verf.  De vrije plaatsing maakte dat het opgekrikte middengebied ineens verdwenen was en dat het laag met drive en gemak weergegeven werd. Het midden en hoog is nu van hoog niveau, maar iedereen die Quadral kent weet dan ook dat de tweeter wereldwijd bejubeld wordt. Imposant geheel!

Vervolgens werd mijn oude Bryston ingezet, zodat de beide mannen die verantwoordelijk zijn voor de revisie van de apparatuur (dekkersj en KT), kennis konden maken met de echt oude grijsaards.

Daarna maakte de oude Bryston plaats voor de Hiraga van Rood, die beter tot zijn recht zal komen i.c.m. een andere, gemakkelijker aanstuurbare speaker. 
De controle verminderde, hetgeen het geluid wat dik, vet en rommelig maakte. 

Dan maar de fraai ogende buizenversterker van Olivetti eraan, die het heel netjes deed, maar zowel in het hoog als laag t duidelijk anders deed. 

De jonge honden onderwierpen zich aan een stampende beat en de oude gebouwen gingen zich buiten vermaken.  Enige tijd later werd de fik gestoken in de offerplaats en nadat de eerste lappen vlees van uitstekende kwaliteit gaar waren, vonden we binnen een rijkelijk gevulde dis, waar voor elck wat wils te vinden was.  In een woord: Verrukkelijk!  Natuurlijk werd er tussentijd veel gekletst, gelachen en veul gedronken.

Rond acht uur s avonds namen Hottentot en ik voldaan afscheid van Gerwin en bedankten hem voor het bijzonder aangenaam verpozen en uitstekende verzorging.  Na enig passen en meten gelukte het ons toch de portieren in het slot te krijgen. Was een van ons zienderogen gegroeid of  alletwee of was het verbeelding?  We aanvaardden onze weg weer terug richting onderkomen van de Hottentots, waar ik na aankomst kennis maakte met de twee telgen die de familie rijk is. 

Nadat we de Bryston en DW aangesloten hadden, hebben we nog wat muziekjes beluisterd. Toen was het tijd voor koffie.
Daarna nam ik afscheid van Hottentot.  Ik zag dat hij er duidelijk moeite mee had me te laten gaan. 

Onderweg regende het als een gek en was bij herhaling de hemel helder verlicht, waardoor ik langer dan verwacht over de terugreis deed.  De blijheid van mijn teerbeminde was er echter niet minder om toen ik ons nederig onderkomen betrad.

Bryston Power, betere helft en telg, nogmaals dank voor alles en  natuurlijk ook de andere aanwezigen.  Het was wederom bijzonder gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Met oprechte hifigroet,

Uw aller usw.

   
  WWW.HIFIFREAK.NL