Wattsound? op bezoek bij Hififreak.
S.O.T.A. hi-fi geluid voor minder dan €300.......  
   
Hallo allemaal,

Gisteren op luisterbezoek geweest bij ons aller Hififreak.

Na een hartelijke ontvangst bij binnenkomst door Hififreak en betere werderhelft, lekker genoten van de koffie en versnaperingen,en gezellig zitten bijpraten over de hobby die ons allemaal zo boeit: hi-fi muziekweergave via onze set(s).

Hierna de zwaartekracht getrotseerd om ongeveer 3 meter hogerop te komen- in den Grot van Hififreak !
Bij binnenkomst zag ik de set staan,met de bekende ouwe zwarte dame. Ik nam plaats op de luisterstoel.
Daarna: muziek !

Nou, dit klinkt echt als muziek in den oren.
Prachtige stereoafbeeldingen, natuurlijke klankleur/opbouw van diverse stemmen, instrumenten.
Goed in balans, erg plastisch via de Quadral luidsprekers, vanuit de luisterstoel.

Alléén bij hogere geluidsvolumes leek het geluid in het laagmidden-midden-hoogmidden wat onrustig in mijn oren, afhankelijk v/d muziekopname.
Toen mijn meegebrachte spulletjes aangesloten,(sphinx cd-player + Rotel VV)
Iets groter stereoafbeelding, zo op gehoor,iets minder "laid back", maar zonder de rest qua klankbalans en kracht in te laten boeten.

Daarna hebben we effe samen de woofers v/d Leak 2060's 180 graden gedraaid,omdat ze heel lichtjes aanliepen,en de betreffende vier bevestigingsbouten v/d magneet op de frame gecontroleerd.Bleek slechts één boutje iets los te zitten bij één woofer.
Kast was goed gevuld met witte"synthetische"wadding", en alle kastwanden a/d binnenkant beplakt met zeker een één centimeter dikke laag bitumemateriaal.

Zullen we ze aansluiten?- en de Quadrals moesten plaats maken voor de Leak's.
Zelfde muziestukken weer opgezet, en op lage en hoge geluidsvolumes -What's this Huh??!

Geen spoortje onrust meer in de gereproduceerde muziek.
Stereoafbeelding gaf de indruk dat je gemakkelijker iets meer in het "geheel" kunt luisteren en makkelijker dingen in de muziek te kunnen onderscheiden,op elk volume niveau, ook bijgeluiden, etc, afhankelijk v/d opname. Klankopbouw : prachtig.
   
   
Enne......cuanta costa da, esta set combi ?? vroeg ik.
Nog geen €300.- was het antwoord.

Diepe stilte- niet in de muziek- maar in mijn hoofd, veroorzaakt door een ander waargenomen geluid,met getal 300 als toonaangevende klank.
Daarna in mijn hoofd dus een wereld van chaotische energie stromen, omdat mijn bewustzijn alléén wil toelaten wat mijn waarneming ziet en hoort, en werkelijkheid moet zijn- en overeenstemt met mijn wensen als waarnemer.
Een wereld van illusies die ik onophoudelijk moet verdedigen??omdat ze er niet zijn??

Neen, wil echt niet gevangen zijn in een droom,- dus geest, down to earth- met €300.- keiharde euri's kun je ook zeker gelijk of zelfs méér genieten v/d muziekset (gezien het aanschafbedrag) , als met sets van 10 mille of meer.
Zoiets helpt zeker te ontsnappen uit de illusie dat 10.000 of meer nodig moet zijn voor echte "audiofiele'(veeleisende) weergave.  Brede grijns Wink

Hiermee probeer ik zeker niet hoger geprijsde sets bij aanschaf in een slecht daglicht te stellen,- absoluut niet.
Ik wordt alléén weer aan herrinerd ( zoals de meesten van ons allang weten) dat er tegenwoordig 2e hands via www of de kringloop Lachuh als je geduld hebt en lang genoeg zoekt,soms echt prachtige oude apparaten op de kop kan tikken, voor wenig.

En ook soms met een beetje hulp prima weer in ere kan herstellen.

De dag was weer te snel om, en heb afscheid moeten nemen.
Erg leerzaam, en met weer als bevestiging dat de akoestiek de grootste verschillen oplevert qua sound bij geluidsweergave in een afgebakende ruimte.

Hififreak en wederhelft, bedankt voor de erg gezellige dag !

Groeten,

            Jerry
   
Leak 2060 Jerry a.k.a. Wattsound?

©  WWW.HIFIFREAK.NL