Mark Maass, a.k.a. Hottentot, is niet meer!
 


Een goed mens, een levensgenieter,
ons maatje door dik en dun,
je hebt ons veel te vroeg verlaten.

Dat is de tekst die op de rouwkaart staat en treffender kan het niet verwoord worden.

Mark, beter bekend als Hififorumlid Hottentot, is helaas niet meer.  Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en beide kinderen.

Ik heb Mark leren kennen middels Hififorum.nl.  Toen hij zag dat ik een setje Tannoy’s had, moest en zou hij ze overnemen en dat gebeurde ook.  Dat was onze eerste ontmoeting en velen zouden volgen.  Over en weer luisterden we bij elkaar, deelden veel muziek en gingen regelmatig samen op luisterbezoek. 

Het was altijd zo dat hij graag opgehaald wilde worden omdat hij een enorme hekel had aan autorijden.  Daarnaast kon hij dan ook vanwege de privéchauffeur een biertje drinken.  De uitstapjes gingen altijd gepaard met een uitgelaten schoolreisjesstemming , hetgeen ervoor zorgde dat de kilometers voorbij vlogen.
 

   


Mark was in hart en nieren een muziekliefhebber en Bourgondiër.  Daaraan vooraf ging de titel familyman. 
Hij deed graag dingen samen met z’n dochter, zoon, vrouw of met zijn allen. 

In 2010 vierden we met familie en vrienden Mark’s vijftigjarige verjaardag. 

Mark klaagde al enige tijd over moeheid, hetgeen niet vreemd was vanwege zijn drukke loonvormende werkzaamheden en het spelen in meerdere orkesten.  In die tijd ontdekte hij ook een piepje tijdens zijn ademhaling.

Na uitgebreide onderzoeken constateerde de specialist volksziekte nummer een met uitzaaiingen.
Er volgde een spannende en intensieve periode voor Mark en zijn gezin.  Diverse behandelingen in de vorm van chemo’s en bestralingen volgden.

In de tussentijd pakten we zijn luisterruimte aan d.m.v. de fabricage van panelen en plaatsten die strategisch in zijn luisterruimte. We zijn er nadien uitgebreid voor gaan zitten en het resultaat mocht er zijn. 

Ondertussen gingen de behandelingen door, maar uiteindelijk bleek de ziekte niet te stuiten.

Op maandag 5 december jl. kwam de boodschap, die iedereen het liefst niet te horen had gekregen.  In diezelfde week kwam Mark weer thuis uit het ziekenhuis.  Daar heeft hij tot het laatst mogen blijven, in de nabijheid van hen die hem lief waren.

Mark, we zullen je enorm missen!   Geen Skype gesprekken meer, geen PM’s die je altijd op de zondermorgen extreem vroeg stuurde, geen overdenkingen meer m.b.t. audio en muziek, maar gelukkig wel de gekoesterde herinnering aan een prachtige kerel!

   
   

© WWW.HIFIFREAK.NL