BRYSTON, TAKING POWER TO THE NEXT LEVEL...

Bryston versterkers.

Er zijn een hoeveelheid merken die simpelweg worden onderschat in verschillende branches. In de mountainbikewereld zijn de bekende merken zoals Giant en Koga Miyata ook de meest verkochte. Merken zoals als Trek, Cannondale en Scott zijn absoluut niet minder, maar hebben nu eenmaal niet de naamsbekendheid die de consument nodig heeft. Met een bekend merk denkt de consument een product te kopen dat vertrouwd is en uitstekend zal werken.

Akai wordt vandaag de dag verkocht louter uit naamsbekendheid. Vele mensen denken de kwaliteit te kopen, waarvan zij tien jaar geleden eens getuige zijn geweest. Zo wordt B&O ook al jaren verkocht, mede vanwege het uiterlijk en omdat het een bepaald statussymbool is. Door het bovenstaande worden veel onbekendere merken onderschat. Wil je echt geluidskwaliteit en design, laat de B&O winkel links liggen en loop door naar de plaatselijke T+A dealer. 
Een merk in de high-end divisie, dat in mijn ogen en oren zwaar wordt onderschat is Bryston, de fabrikant van onder andere zware versterkers uit Canada.  Bryston is een merk dat veel te vinden is in studio’s over de gehele wereld en wordt vaak gecombineerd met het luidsprekermerk PMC. Versterkers die in studio's worden toegepast moeten voldoen aan enkele eisen die ik hier nader noemen. De versterker moet stabiel zijn, doordat sommige monitor speakers nou eenmaal een moeilijke belasting kunnen vormen. 
Ook moet de versterker beschikken over ruim vermogen/headroom , want in studio's wordt zowel op een laag  als op een ontzettend hoog niveau afgeluisterd. Het laag moet onder alle omstandigheden strak en gecontroleerd zijn (geen instortingen bij lage en hoge volumes). Er moet sprake zijn van weinig vervorming en zo min mogelijk eigen kleur. Men wil het geregistreerde materiaal uiterst precies en eerlijk afluisteren. Verder moet de versterker uiterst betrouwbaar zijn (Bryston geeft 20 jaar garantie). Daar komt ook nog bij dat de versterkers eigenlijk zijn ontworpen voor de Pro wereld. De Pro wereld is nou eenmaal niet onderworpen aan alle glamour van de Hifi wereld.  En ja, de glamour in de zin van shows en reclames kost nou eenmaal veel geld. Hier kun je ook uit opmaken, dat Bryston relatief gezien erg veel biedt voor het geld.De stabiliteit is vergelijkbaar met zware Mark Levinsons of Krells, die vaak het dubbele kosten. Een kijkje in de “Bestenliste” van het Duitse hifiblad Audio bevestigt dit. Gelet op het “Audio Kennzahl” (des te hoger dit getal, hoe stabieler de versterker) is er geen concurrentie voor de Bryston in zijn prijsklasse. Heeft uw luidsprekersysteem controle, stabiliteit, grip en eerlijkheid nodig, dan biedt Bryston een buitengewone  prijs-kwaliteitsverhouding.


© P.D. Hogeterp, exclusief voor WWW.HIFIFREAK.NL